Lof der Zotheid biedt lachmeditatie in groepsvorm aan.

Lachen is gezond en lachen is de beste medicijn zijn bekende uitdrukkingen. Lachen wordt geassocieerd met veel positieve zaken. Dit wordt ondersteund door verschillende wetenschappelijke onderzoeken uit verschillende delen van de wereld. Naast dat lachen ontwapenend werkt en het een goed gevoel geeft, heeft het bijvoorbeeld ook een positieve invloed op het immuun- en cardiovasculaire systeem en vermindert het pijnklachten en huidaandoeningen. Kortom er is alle reden om te lachen, maar doen we dat ook?

Stel jezelf de vraag: hoe vaak lach ik op een dag of in een week? Waarschijnlijk niet zo vaak als je zou willen en zeker niet zo vaak als toen je nog een baby en kind was. Lachen wordt vaak geassocieerd met baby- en kindertijd. Als volwassene zouden we weinig reden hebben tot lachen waardoor we dus veel minder lachen. Immers, de verschillende verantwoordelijkheden die met de volwassenheid gepaard gaat en de bijbehorende lijdensdruk geven weinig aanleiding toe tot lachen. Daarnaast wordt volwassenheid geassocieerd met serieusheid, wat weer een contra-associatie is met lachen. Hierdoor wordt lachen in zogenaamde serieuze
volwassen situaties vaak als ongepast gezien.

En dit is hartstikke jammer, want als lachen gezond is en het de beste medicijn is voor allerlei klachten, zouden we juist meer moeten lachen. Een manier om meer te lachen en aan je gezondheid en welbevinden te werken, is het doen van lachmeditatie in groepsvorm. In lachmeditatie ga je lachen zonder dat er een specifieke aanleiding voor nodig is. Daarnaast werkt lachen met anderen aanstekelijk en bevordert het de sociale interactie. Tijdens lachmeditatie lach je MET elkaar en niet om elkaar. Lachen verbindt en werkt ontwapenend. Ook voor de fysieke gezondheid blijkt uit onderzoek dat lachen in groepsvorm effectiever is dan ‘solo-lachen’.

Heb je het idee dat er in je leven weinig te lachen valt, ben je wat geremd of heb je fysieke of mentale klachten dan is lachmeditatie in groepsvorm wellicht iets voor jou. Ook mensen die vinden dat ze vaak genoeg lachen is lachmeditatie in groepsvorm geschikt. Je kunt namelijk nooit TE VAAK lachen.

Ben je geïnteresseerd in lachmeditatie, die we aanbieden of heb je vragen neem dan contact met ons op.

Lachmeditatie in Barcelona

laughter meditation in Barcelona, Spain